24. června 2013

.... připravím letní dezert skoro bez výčitek

Přiznám se, že k tomuto dezertu mě inspiroval díl pořadu "Jamieho rodinné Vánoce" (který TV Prima vysílala z nepochopitelného důvodu v půli června... asi abychom se ochladili alespoň virtuálně :-)

Jamie tam připravoval "třaslavé mandarinkové želé" a protože u nás zrovna není sezona mandarinek, ale jahod, trochu jsem si to upravila. 

K výrobě tohoto skvělého letního dezertu je potřeba jen několik málo surovin: ovoce, ovocná šťáva (v mém případě džus), želatina a cukr. Neptejte se, proč jsem nevyfotila i jahody a cukr, když už jsem fotila suroviny..... nevím, položila jsem je na druhou stranu stolu a zapomněla je vyfotit, asi jsem měla úpal :-) (fotila jsem pár dnů zpět v těch největších vedrech.



Použila jsem klasickou práškovou dortovou želatinu. Čirou, ale klidně by se dala i červená vzhledem k jahodovému konceptu. Vsypala jsem želatinu do 250ml jahodového džusu a ještě trošku přisladila. Směs   jsem  přivedla k varu a malou chvilku míchala dle návodu. 

Čtyři obyčejné malé sklenky z Ikea jsem pomocí citronové šťávy ozdobila mým oblíbeným cukrovým "límečkem" a  na dno každé skleničky dala několik menších jahod. Pak už stačilo jen jahůdky přelít tekutou želatinovou směsí, vetknout snítku máty nebo v mém případě stévie a šup s tím na pár hodin  do lednice. 

Příprava trvala všehovšudy maximálně 5-8 minut a úspěch byl fenomenální :-)






1 komentář:

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .