26. srpna 2015

.... najdu poklad v podobě knížky Snídaně u Florentýny

Jsem klikařka! Už je to tak. Ne vždy mi štěstí hrálo do karet, ale poslední dobou se věci změnily a já na co sáhnu, to se mi daří, no fakt. Naposledy se moje štěstěna převedla v plné kráse v neděli. Kolem poledního sdílela Jana Florentýna Zatloukalová autorka Kuchařek pro dceru na svém facebooku informaci, že na zámku Nelahozeves ukryla svou kuchařku. Pokyn zněl jasně: Hledejte modrý samet, najdětě a je vaše! A hádejte, kdo ji nalezl? Kdo zdrhnul od posvícenského oběda Kuře alá kachna se zelím? Kdo skočil do auta, sešlápl plyn až k zemi a vyrazil střemhlav na Nelahozeveský zámek? Kdo se potuloval po zámku, budil podezření ostrahy, navzdory okatě nenápadnému chování? Kdopak to asi tajuplně si pohvizdujíc letmo nadzvedával těžké sametové závěsy a nakukoval do všech koutů. A kdože nám to asi slídil, tak dlouho, až vyslídil?  :-) ano ano, já to byla! 

A takhle vítězoslavně jsem tu nádhernou knihu třímala cestou k autu :-)






No věřili byste tomu? Ještě teď radostí poskakuju, protože kuchařka je to prostě nádherná. Obsahuje velkou spoustu receptů na celé dopoledne. S touhle publikací plnou zdravých snídaní, trošku méně zdravých snídaní i báječných svačin se za plotnou/kuchyňskou linkou určitě neztratíte.

Moc se mi líbí, jakým způsobem je napsaná. Malinko mi připomíná kuchařky od Nigelly Lawson. Ke každému receptu se váže milé a leckdy vtipné povídání. Někdy o jeho vzniku, někdy třeba o tom, proč je předpis právě takový jaký je a někdy také o tom, jak úžasně vám bude, až si to které jídlo uvaříte a sníte. Nebo vaší rodině, či přátelům :-)

Jinak tohle není recenze! Na prostudování Snídaní u Florentýny si vyhrazuju mnohem více času než jen pár dnů. Zatím si ji hýčkám jako oko v hlavě, prohlížím krásné fotky a obdivně vzdychám. Občas ji zavřu a pohladím vyražený název na titulu. Já vím, že je to možná trošínek podivné. Ale já mám radost, vážně obrovskou. Ona má i věnování, no hele, hele :-))


Fotky! Kniha je plná nádherných fotografií, světlých, jasných, lákavých. Jsem nadšená, už jen z těch obrázků. 


Věděli jste, že u kuchařské knihy se můžete i pobavit, zasmát nebo třeba zasnít? No, podle všeho to jde! Jak to tak vypadá se Snídaní u Florentýny si ještě užiju moc pěkné chvíle. Florentýna je totiž moje krevní skupina :-)


Znáte sérii Kuchařek pro dceru? Určitě mrkněte k Flo na web, bude se vám tam moc líbit!



3 komentáře:

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .