19. srpna 2015

.... užijeme si princeznovské odpoledne na zámečku Radíč

Jsme zpět z dovolené! Na jednu stranu jsem ráda, protože se můžu věnovat blogu, pečení a vůbec mým oblíbeným radostem. Na stranu druhou...však to znáte, kéž by byla ta dovča delší :-). Zažili jsme toho spoustu a já bych vám dnes chtěla napsat o báječném výletu na zámek Radíč. Tam jsme si s Adélkou vyzkoušely převlékání za princezny a taky skvělou prohlídku zámku, jako pro pravé šlechtičny. Byla to vůbec nejkrásnější, nejkouzelnější a nejvíce little girl-friendly prohlídka zámku, jakou jsem kdy absolvovala :-)

 


 Takže tedy, na zámečku jsme byli nakonec až úplně poslední den dovolené, vlastně už při zpáteční cestě domů. Byl to takový výlet na poslední chvíli, o zámečku mi pověděla sousedka z vedlejšího hotelového pokoje, když jsme obě už balily věci do kufrů. Vyprávěla, že tam byly s jejich malou holčičkou den předtím a prý se jim tam strašně líbilo. No a já se zkrátka nechám snadno nadchnout! Cestou zpět domů, jsem zavelela, že je to prostě jasná věc, jedeme na Radíč, bude to bezva.


Když jsme přijeli na místo, Stelinka zrovna usnula. Znáte ten Murphyho zákon, že dítě v autě usíná zásadně vždy 100 metrů před příjezdem do cíle? :-). Manžel se rozhodl pospat si v autě společně s miminkem. Jako správný tatínek obecně nikdy nabídku ke zdřímnutí během dne neodmítne :-). Vyrazily jsme proto do zámku samy s Adélkou. 

A protože jsme měly ještě pár minut do začátku prohlídky, která začíná v každou celou hodinu, procházely jsme se chvilku v krásné zahradě. 




Kdybychom měly času trochu více, u těchto krásných romantických stolečků bychom si mohly dát lákavě vypadající kávu nebo limonádu.








Ale byl už čas na prohlídku, která pro nás byla nakonec opravdu kouzelná. Zámkem nás provázela milá a usměvavá princezna Bára v přenádherných šatech. Hned na začátku dostala Adélka čarovnou hůlku, tu pak společně s vznešenou průvodkyní, používaly k otevření všech zámeckých dveří. Kouzlem! Jak jinak.



Procházely jsme jednotlivými pokoji, dveře se kouzlem otevíraly a nám se odhaloval tajemný zámecký život. Viděly jsme úžasné malby na stropech, nádherné almary pro ještě krásnější šaty. Adélku okouzlil toaletní stolek s flakónky na parfémy. O jednom z nich, jsme se dozvěděly, že původní voňavý obsah parfému býval natolik luxusní a drahou záležitostí, že by se za něj býval dal pořídit domek nebo koňské spřežení! Fíha, takový parfém já nikdy mít nebudu :-)





Během prohlídky malé princezny plnily různé úkoly, například skládání hlavolamu nebo hledání pokladu. Moc se jim to líbilo. Ale ten pravý poklad pro každou malou slečnu představuje nakonec zkoušení šatů v nádherném prostředí budoáru pro princezny. Tato šatna je plná úžasných šatiček v nejmenších, trošku větších i dokonce i největších velikostech pro maminky. K dispozici nám byly rovněž  korunky, střevíčky a paruky.







Kluci si zase přijdou na své s meči, klobouky a přilbicemi! V samém zaujetí krásnými holčičími šaty, jsem zapomněla vyfotit chlapecký arzenál, ale krásné fotky najdete přímo na stránkách zámečku.

Tak tedy, zámeček Radíč naleznete cca 50 km od Prahy, kousíček od Sedlčan. Vstupenka pro mne stála 95,-, pro Adélku 70,- a ještě jsme platily 2x30,- za převlékání v budoáru, vše dohromady nás tedy stálo 225 Kč. A byla to báječně investovaná částka, myslím, že tento zážitek si budeme v paměti hýčkat ještě pěkně dlouho! 

Nadšení z výletu bylo jedním slovem obrovské. Určitě jeho návštěvu doporučujeme, protože máte-li rádi dobu rokokovou, budete v sedmém nebi.

A jak užíváte prázdnin vy? Navštívili jste nějaký krásný zámek nebo hrad?



1 komentář:

  1. Už aby ta moje princezna trochu povyrostla,hned se tam vydáme! :-) hezký den! Svatava

    OdpovědětVymazat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .