5. května 2014

.... uvařím Spaghetti madness odkoukané z filmu Hancock

Dnes to ani snad nebude recept jako takový. Spíš malá legrácka, která se v naší rodině celkem uchytila po shlédnutí filmu Hancock


Pokud Hancocka neznáte, seznamte se,  je to trochu netradiční superhrdina více méně proti své vůli. Lidstvu se mu příliš pomáhat nechce, je velmi velmi svůj a ze všeho nejvíc je to hulvát, drzoun a opilec.

Jednu chvíli se nachomýtne na večeři k hodným, slušným lidem, kteří jedí "špagetové šílenství" stejně jako každý čtvrtek. I u nás je poměrně často a Adélka se po něm může utlouci. I zde platí, že když dáte pokrmu dostatečně crazy název, u dětí uspějete téměř stoprocentně. Je tedy pravda, že špagety jsou úspěšné kdykoli a jakkoli.

Oproti klasickým boloňským špagetám, je zde mleté maso v podobě masových kuliček. Dělám je takovým "karbanátkovým" způsobem. Mleté maso, vajíčko, česnek, cibule na extrajemno, osolit, opepřit a případně zahustit troškou strouhanky.  Uplácám kuličky, zní to jako velká věda, ale je to práce max na pár minut. Kuličky dám osmažit na trošce oleje, průběžně otáčím a k nim dodělám omáčku. Opět žádná maturita, jen loupaná rajčata v plechu vyklopím na opečené kuličky, trošku osladím, sůl, pepř, česnek a pak jen nechám provařit, abych měla jistotu, že je maso uvnitř hotové. 



 Mezitím uvařím špagety podle návodu na sáčku v hodně slané vodě. Ze zvyku trochu vody ze špaget cáknu k omáčce a uvařené špagety už rovnou přidám do hotové omáčky s masovými kuličkami. Promíchám a servíruju. Dobrou chuť.


Taky máte nějaký oblíbený filmový pokrm? :-)




2 komentáře:

  1. výborný nápad hned vyzkoušíme jestli to děti chytne, tématická večeře s filmem Hancock :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna koukám na Hancocka, vygooglil jsem to a přistál jsem tady. Zkusím to uvařit, díky za tip :D

    OdpovědětVymazat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .