3. února 2014

.... po dlouhé době se zase pustím do háčkování čepiček

Konečně začala trochu zima a s tím pro mě i prostor a hlavně důvod, zase si trošku zaháčkovat.



Přiznám narovinu, že nejsem žádná háčkovací přebornice. Zvládám v podstatě jen čepičky. To je stále do kruhu a tak mi to vyhovuje :-). Adélka a její kamarádky jsou mými stálými odběratelkami a tak mám docela pořád co dělat. 

Tohle jsou mé nejnovější výtvory za minulý týden.

Klasická černá čepička z dlouhých sloupků. Původně měla být celá flitrovatá. Ale ukázalo se, že ty flitříky škrábou na kůži a to nemůžu Adélce udělat. Tak jsem háčkovala flitrovou přízí jen vrchní část a pak už pokračovala obyčejnou černou. Spodní lem z polodlouhých sloupků  musel  být dle zadání růžový, aby to bylo dost "holčičí" a motýlek/mašlička tomu dodala jen poslední sladkou tečku. 


Hnědá zimní čepička s klapkami na uši a fialkovým lemováním je pro mou kamarádku k narozeninám. Dnes jí posílám balíčkem, tak doufám, že bude mít úspěch.


Opět háčkováno klasicky z dlouhých sloupků. Klapky na uši jsou z polodlouhých. 



Zdobeno mou oblíbenou jednoduchou růžičkou.


Musím říct, že i mě samotné se tahle čapka moc líbí. Uháčkovala bych podobnou i sobě, ale bohužel mi tento střih nesluší, ať dělám co dělám, vypadám v ní jako tankista :-)

Naštěstí mám ty Adélčiny plyšáky, aby stály modelem místo mě.


Nosíte v téhle zimě poctivě čepice, nebo chodíte tak jako já "nalehko"? 



4 komentáře:

  1. Úžasné. Já jsem se letos (vlastně už loni, už máme únor, božínku to to letí..) rozhodla, že se naučím háčkovat a udělám si nákrčník...a čepici...a rukavice...no, tak zatím mám 4 různé nákrčníky s různým vzorem, a to díky polopatě vysvětlujícím jedincům na youtube, byť v angličtině, ale kdykoli jsem zkoušela čepici, vždycky mi z toho začal vycházet tvar velikostně tak na hlavu naší kočky. :D Takže holt místo čepice nosím přes hlavu přehozený nákrčník stylem "Panenka Maria"...:D, a čepice tak maximálně obdivuji u jiných šikovných jedinců na netu. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, Lenko, já jsem taky začínala jako samouk na youtube. Vlastně jsem víceméně poprvé držela háček v ruce až ve 30 letech, kdy jsem si vzala do hlavy, že se musím naučit háčkovat pro Adélku, aby měla vlastnoruční čepičku od maminky :-)
      Na nákrčníky jsem úplně zapomněla, ty taky zvládám. Nosím je přeně stejně, jak píšeš a hrozně se mi to líbí :-)

      Vymazat
  2. Páni, to je úžasné :-), jsi vážně šikulka!
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  3. vááu, supér, krása:) ještě by se hodily nějaké krásné šperky :)

    OdpovědětVymazat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .