7. listopadu 2013

... připravím narozeninové polomáčené sušenky


Moje ze všech nejmilejší Adélka dneska slaví čtvrté narozeniny.... Kdo by to byl řekl, tolik času už uplynulo a taková už je to velká holka, ani se mi nechce věřit.

Připravila jsem pro ni a kamarády ze školky k tomuto velkému dni polomáčené sušenky s čísly. 

 


Byla to docela výzva, protože jsem si na svůj slib, že něco připravím na ráno, vzpomněla krátce po půlnoci... Takže to je taková moje noční práce. 

Naštěstí je to docela brnkačka. Koupila jsem si formičku od Tescomy, mají je nyní v akci za 149,- a šlo to celkem samo. Na tomto odkazu najdete i další krásné formičky a ve videu dokonce i postup na výrobu těchto sušenek. 

Svou práci jsem tentokrát nefotila v průběhu, protože byla noc a tma jako v pytli. Ale určitě mrkněte na ten odkaz je to tam popsáno jak ve videu, tak na fotkách krok po kroku.

Ne že bych chtěla nějak dělat Tescomě reklamu, to vůbec. Naopak,  včera když jsem tu formu kupovala, byla na  mě  prodavačka v Tescomácké prodejně v Bílé labuti tak otrávená a protivná, že to se často nevidí. Takže o přístupu k zákazníkovi bohužel pozitivního nic, přesto forma je super a tak mi to nedá a musím jí ukázat :-)

Určitě mohu doporučit. Těsto na sušenky je klasika linecké. Pro kompletaci jsem zvolila postup, kdy jsem nalila čokoládu do formičky a navrch hned poskládala hotové linecké sušenky. Takže jsem si ušetřila práci s následným slepováním a drželo to po zatuhnutí v mrazáku už jaksi z principu. 

Příště ale spíše, až budu mít víc času, tak odliju a nechám ztuhnout tu čokoládu samotnou a až následně ji přilepím na hotové sušenky. Přece jen je to takové pak čistější a úhlednější. Tím prvním způsobem zkrátka nelze zabránit určitému lehkému zapatlání sušenek, na těch krajích, když se skládají na tu rozpuštěnou čokoládu. 
Jo a zapomněla jsem po nalití čokolády s formičkou trochu klepnout, aby vyšly vzduchové bublinky, koukám že mi tam nějaké zůstaly.




Zkrátka dokonalé sice nejsou, ale mě se líbí?  Co na ně říkáte?




3 komentáře:

  1. to je úžasný nápad...podľa mňa sú dokonalé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, to byl takový momentální nápad, když jsem viděla tu formičku, tak jsem ji zkrátka musela koupit a zkusit :-)

      Vymazat
  2. Ahoj hezký blog, nechceš se navzájem odebírat ?:) dej vedět u mě na blogu

    www.lucieglam.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .