27. října 2014

... upečeme halloweenské pusinky podle Apetitu

Listopadové číslo Apetitu je na stáncích, manžel mi jej přinesl minulý týden jako rozptýlení pro  konec posledního - 40. týdne těhotenství.  A to by bylo, abych z něj hned něco nespáchala :-). Halooween sice není svátek, který bychom z principu doma drželi, ale koneckonců, každý důvod k výrobě něčeho sladkého se hodí.



Postup podle kterého dělám pusinky, a to ráda a často, najdete zde. Ke štěstí stačí pouze pár bílků, špetka soli a cukr

Tentokrát jsem hmotu na pusinky ponechala bílou, neprobarvenou a stříkala je obyčejným ustřiženým mikrotenovým sáčkem na plech s pečicím papírem. Každou pusinku jsem protáhla do špičky, abych strašidýlkům vytvořila roztomilé zahnuté vršky. 


V Apetitu na hotové bubáčky malují černým cukrářským fixem nebo gelovou potravinářskou barvou. Protože bohužel ani jedno momentálně doma nemám, improvizovaly jsme s Adélkou s rozpuštěnou čokoládovou polevou a klasickou cukrovou polevou na perníčky. 

Uznávám, že výsledek není tak dokonalý předloha. Ale kreslení nás bavilo a docela jsme se u toho nasmály. 



Výhodou pořád zůstává, že když se vám nějaké to pusinkové strašidýlko nepovede, můžete jej rovnou sníst a je po problému :-). My jsme jich takto zlikvidovaly docela slušnou řádku.


Přeji krásný den a dobrou chuť!


6 komentářů:

  1. teda ty se ti povedly na jedničku, taky jsem na ně v Apetitu koukala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Já se do nich hned zamilovala jak jsem je uviděla :-), škoda jen že tou polevou to nejde tolik kreslit, no... S tím fixem by to bylo určitě snazší a přesnější.

      Vymazat
  2. Ty by se tedy mým dětem líbily!:-)

    OdpovědětVymazat
  3. O vejkendu se jedeme opíjet na chatu. Že bych se ukázala jako správná hospodyně a klukům tohle přivezla? Zvládnu to? :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zvládneš určitě, ale nevim jestli je to úplně chlapský opíjecí produkt :-)

      Vymazat
    2. Není, ale pobaví to a pak to sním já! :)) (navíc se bude jenom pít, určitě v době hlavu vezmou za vděk pusinama, až dojdou burgery a nachos :)) )

      Vymazat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .