31. května 2013

..... odliju stojánek na šperky ze sádry





Populární stojánky na prstýnky a náramky ve tvaru ruky jistě znáte. A právě na výrobu takového stojánku vám dnes přináším návod! Jedná se o můj 6. návod pro Studentpoint.cz

Pro výrobu stojánku budeme potřebovat sádru, vodu, starou misku a gumovou rukavici. Sádru běžně koupíte v hobby prodejnách pro kutily. Rukavice použijte, co nejmenší najdete. Možná vás překvapí, že i gumové rukavice na úklid se prodávají v různých velikostech, kupte si tedy pokud možno velikost XS. Upozorňujeme, že miska i rukavice se při výrobě stojánku zničí, proto použijte takové, které vám nebude líto ve jménu kreativity obětovat. Dále se bude hodit něco, čím rukavici přichytíte. My jsme to vyřešili prádelním kolíčkem.



1. krok

Sádru rozmíchejte ve vodě dle návodu na konzistenci hustšího jogurtu. Sypejte vždy sádru do vody, nikdy ne naopak.



2. krok

Rukavici přichyťte tak, aby visela a zároveň se nijak nedeformovala. My jsme při pracovním postupu použili již zmíněný kolíček na prádlo a jako oporu pro zavěšení obyčejný šanon.


3. krok

Do rukavice opatrně vlijte sádrovou hmotu a vydržte se nesmát. Může se totiž stát, že se kolem vás objeví radílkové, kteří budou tvrdit, že naplněná růžová rukavice vypadá trochu jako vemínko. Z osobní zkušenosti přiznávám, že čím déle jsem se na ni dívala, tím více mi tak připadala také. Nenechte se rozhodit a lijte. Kdo se bojí, nesmí do lesa!


4. krok



Počkejte si na výsledek. Můžete rukavici buď nechat tak, jak je, nebo jestli jste nebojsové, můžete ji připnout na prádelní šňůry, jak to vidíte na obrázku. Proces schnutí bude trvat několik hodin.




5. krok

Opatrně rukavici rozstřihněte a máte v podstatě hotovo. V této fázi lze sádrovou ruku – pokud je to potřeba – zespoda trošku zapilovat dorovna. Můžete ji ještě obarvit, nalakovat jí nehty, zdobit zkrátka můžete podle vlastní fantazie. Pak už jen zbývá stojánek ověsit oblíbenými prstýnky či náramky.



Můj návod na sádrové tlapkové stojánky na Studentpointu.cz

5 komentářů:

  1. To vypadá úžasně, možná to někdy vyzkouším, každopádně fotky si uložím do počítače až někdy budu mít chuť tvořit :)) Super nápad!

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, zkoušela jsem to párkrát a bohužel nikdy mi to nevyjde. Sádra se nedostane až ke konečkům prstů u rukavice, je příliš hustá ačkoli postupuji dle návodu (poměr vody a sádry) jistě by se dostala všude kdyby byla více tekutá. Poradíte? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí. Určitě doporučuju udělat sádru o maličko řidší než dle návodu, pracovat hodně rychle a s rukavicí pak zatřást tak, aby hmota sesedla co nejníže. Snad se příště podaří.

      Vymazat
  3. Dobrý den, ruka se mi velmi zdařila. Je to výborný nápad a typ na dárek pro kamarádky. Teď bych jí chtěla nabarvit, jakou barvu mám použít, aby barva nešpinila? Děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  4. Povedlo se :D Mám super stojánek na náramky a šperky. Děkuju Hani! Pokračuj dále

    OdpovědětVymazat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .