Snad nejoblíbenější ze všech možných dezertů, které dělávám jsou sněhové pusinky.
Miluje je moje dcera, naši synovci a většina návštěv se po nich také může prakticky utlouct.
Nikdy mě nepřestane udivovat, že sladkost, která se skládá z pouhých dvou surovin dokáže doslova nadchnout davy :-)
Bílky a cukr!
To je celá věda. Vzhledem k tomu, že pusinky jsou u nás opravdu často, schraňuji si průběžně bílky do mrazáku. Uchovávám je ve skleničce od přesnídávky a když přijde jejich čas, nechám je rozmrazit a tradááááá chovají se jako normální, právě vyklepnuté ze skořápky.
Nejprve šlehačem vymíchám z bílků tuhý sníh a poté postupně přidávám po troškách krystalový cukr. Chytré knihy radí cca 70g cukru na jeden bílek, já se přiznám že nic nevážím. Přisypávám dokud mě to baví a občas ochutnám a zase dosypu cukr, dokud není směs opravdu hooooodně sladká. Protože pusinky zkrátka musejí být sladké a basta! Občas přidám maličko potravinového barviva, záleží pro koho je dělám, pro dceru růžové, pro kluky zelené, jindy nechám bílé, jak kdy.....
Pusinky stříkám klasickým mikrotenovým sáčkem s ustřiženým růžkem na plech s pečícím papírem. Většinou dělám klasický tvar pusinek, takže jen stříknu a nechám protažené maličko do špičky. Občas přidávám i nějaké zdobení, cukrové kuličky, srdička, různě.
Pro zvláštní příležitosti dělám i jiné tvary. Na dětskou párty housenky....
Na Velikonoce proběhl můj autorský pokus o kuřátka, trošku vypadají spíš jako dinosauři, ale s dávkou fantazie tam třeba kuřátko najdete....,
Takže pusinky dám do vyhřáté trouby na 160 stupňů a ihned snížím teplotu na 110 C a nechám je vlastnímu osudu minimálně hodinu ale spíš déle, nejlépe pak dojít ve vypnuté troubě přes noc.
Dobrou chuť!
Senzační blog, není článek který bych nezhltla jedním dechem... tohle je přesně můj šálek kávy :) takže teď už "Když mám chuť..." tak vím kam pro nápad (a že mě mlsná honí často)
OdpovědětVymazatGleys is Here