19. února 2016

.... pořád nevzdávám pokusy o pěkný dort

Kdo mne čtete už nějakou dobu tak víte, jak to mám s pečením dortů. Čas od času nějaký,  v potu tváře spáchám, hrozně u toho nadávám, vztekám se, láteřím a fňukám. Zakončím to už legendárním výkřikem:"Tak a kašlu na dorty, už v životě nikdy ode mne nikdo žádnej blbej dort neuvidí!!!" Ale vzpomínkový optimismus zafunguje, já za pár týdnů zapomenu, jak mi to hrozně nejde a jak moc mě to rozčiluje, dostanu tvůrčí záchvat a pustím se do dalšího :-)


A tak tomu bylo i tentokrát, když jsem si řekla, že není lepší nápad pro mé kosmetické kolegy, nežli kosmetický dort



Potřebujete upečený korpus, krém libovolné příchuti, já měla čokoládový, hodně fondánu a gelové barvy. S barvami Wilton chybu neuděláte :-)

No a pak už stačí jen pár hodin času, hodně peprných nadávek, kvantum podpory od manžela a rodiny, kteří budou opatrně chodit kolem a v pravidelných intervalech opakovat: "Ale vždyť je to hezký, mami! Uvidíš, že v práci budou nadšení."A je to!


Opravdový návod jak na makeupový dort najdete u odborníků na YouTube, tak jako já.


PS: Uznávám, že ty rtěnky jsou příšerný, ty jsem nezvládla :-)


Co vy a dorty? Pečete, zdobíte? A taky vás to štve? :-)




4 komentáře:

  1. Já dorty peču strašně ráda :D Dorty peču od minulýho roku snad každému z rodiny. Každý dort je lepší a lepší a ráda zkouším něco novýho :) Letos poprvé jsem zkoušela domácí falešný marcipán k mým 17.narozeninám a měl úspěch, tak mám radost :) A tento makeupový dort je super !

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna čekám až se vychladí a můžu potahovat. A taky čekám až můj malý oslavenec půjde spát, ať neslyší ty nadávky;-) Vám se hezky povedl.
    Veronika

    OdpovědětVymazat
  3. Já to mám úplně stejně. S dorty jsem marná. Vždycky mám nějakou představu, a nakonec to dopadne tak, že je chutný ale ne vzhledově pěkný. Tenhle týden má ale moje sestra narozeniny, a já jsem slíbila upéct nějaký dort. Je to pro mě výzva, ale doufám že to bude hezký jako ten váš. Proto teď hledám tipy a rady, aby to dopadlo. Doufám, že dort a dárek udělají radost. Držte mi palce.

    OdpovědětVymazat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .