27. září 2015

.... uháčkuju deku ze čtverců

Už pěkně dlouho tento můj projekt čekal na své, nejprve vůbec zahájení a posléze na dokončení. Věřili byste, že jsem původně plánovala uháčkovat Stelince dečku ještě než přišla na svět? Nevěděli jsme, zda se nám narodí holčička nebo chlapeček a tak jsem zakoupila barvy neutrální. A tadáááá, k Stelinčiným jedenáctým měsíčninám, tedy takřka s ročním zpožděním... dečka je na světě!!!

 Ptáte se, opravdu trvá rok uháčkovat deku pro miminko? Ne, ne, ne, kdeže, netrvá. To jen já jsem lepml, prokrastinátor non plus utra a lemra líná :-), jinak by bylo hotovo tak do měsíce dvou :-).



Deka je háčkovaná z klasických "babiččiných" čtverců granny square, pospojovaná dohromady do obdélníku o rozloze 6x7 čtverečků, tedy asi 68x80 cm a nakonec obháčkovaná krátkými sloupky v oranžové barvě.

Moc hezký podrobný návod jak na čtvercovou deku naleznete u Pilgrim

Výrobou jednotlivých čtverců jsem se prokousávala postupně u sledování seriálů v době, kdy holky spí. Hezky jsem si je na vršila jeden na druhý a radovala se, jak mi kopička utěšeně roste do výšky.



V posledním týdnu jsem už jen sestavovala vzor, začišťovala neposlušné ocásky a spojovala dohromady krátkým sloupkem. 



A uf! Hotovo :-).

 


Myslím, že si dám teď na nějaký čas s háčkováním pokoj :-)

Přeji krásnou neděli!



7 komentářů:

  1. Vypadá hezky ! :) Já jsem nějakou tu dečku ze čtverečků chtěla zkusit taky, jenže pořád jsem nemohla přijít na to, jak udělat ten čtvereček. Podívala jsem se na návod a až mi bude dlouhá chvíle, snad se do toho dám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Čtverečky jsou děsně jednoduché a mají spoustu výhod. Dají se s nimi krásně zpracovat malé zbytky vlny, rychle to přibývá a mohou být různobarevné. Akorát na tu dečku je jich potřeba spousta, ale dá se z nich udělat i ledasco jiného třeba polštářek nebo šála :-)

      Vymazat
  2. Také jsem plánovala deku, ale vždy jsem to vzdala a z uháčkovaných kusů raději udělala něco jiného :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná deka, jsi moc šikovná :-) Taky jsem měla nápad uháčkovat malé dečku, ale nakonec jsem to vzdala, protože jsem si přiznala, že s mým tempem háčkování bych ji měla hotovou tak k její maturitě :-))

    OdpovědětVymazat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .