8. září 2015

..... připravím nádherný a jednoduchý Eton mess

Tohle je další ze série pusinkových dezertů. Sněhové cukroví je zkrátka nesmírně vděčná, chutná, jednoduchá a fotogenická záležitost. Jestliže máte doma pár bílků a cukr, pusťte se do pusinek. A pokud máte navíc i šlehačku a jahody, pozvedněte obyčejné pusinky a na úžasný a působivý Eton mess. Dezert, který připravíte v mžiku, ale hostům s ním vyrazíte dech.



Pusinky připravte podle tohoto návodu. Vydrží vám v uzavřené dóze určitě pár týdnů, takže je můžete mít ukryté ve spíži a v případě potřeby s nimi vyčarujete nádherný pohár natošup.

Ráda podávám tento dezert v krásných sklenkách na víno. Ale moc hezky vypadá i v nižších skleněných miskách nebo whiskovkách. 

A jaký je postup?

Nalámu hotové pusinky, pokud jsou větší, nebo menší nechávám jak jsou.
Ušlehám šlehačku - pozor aby z ní zase nebylo máslo :-). Takže raději ne docela dotuha!
Nakrájím jahody na kousky. Zhruba jednu třetinu jahod si dám stranou (z těch připravím jahodovou omáčku - takže vybírám ty méně pěkné, stejně se budou mixovat)
Rozmixuju část jahod, kterou jsem si dala stranou. Přidávám maličko cukru a pár kapek citronové šťávy.
Asi tak polovinu jahodového pyré mi snědí děti, takže rovnou dělám o trochu víc :-)

A už jen kompletovat a vrstvit. Do misek skládejte  až na poslední chvíli, jinak se pusinky začnou po chvíli rozmáčet a už to nebude ono.

Na dno skleniček dám pusinky a pokapu jahodovou omáčkou. Přidám pár nakrájených jahod a vše překryju šlehačkovou čepicí.  Opět zakápnu omáčkou z jahod a přisypu kousky jahod. 



Už jen snítka máty a tadáááá. Buďte za hvězdu!



2 komentáře:

  1. Vyzerá to veľmi chutne :-)

    http://suesanqa7.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Mmmmm, tak to vypadá luxusně! :)) Děkuju za tip, nenapadlo by mě takto dezertík poskládat, vypadá to fakt lákavě Hani ♥

    OdpovědětVymazat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .