13. prosince 2013

......vyfotím dekorace tak trochu nevánoční

Můj padesátý post. Chtělo by to trochu ozvláštnit tu smršť vánočních příspěvků. Ještě si jich užijete dosyta. Takže dnes si dáme něco málo přírodních tlumených tónů. Jsou to dekorace, které mám aktuálně různě po bytě a dělají mi velkou radost. 


Háčkovaný "košík" nebo chcete-li miska, kterou mám u postele. Odkoukala jsem tento typ v Ikea. Určitě je znáte, prodávají se jako set 2 různě velkých košíčků. Dávám si do něj balzámky na rty, levandulový sáček, noční krém a taky kapesníčky nebo krém na ruce. Je to taková moje kápézetka na noční stolek :-)



Háčkování bylo v tomto případě naprosto klasické "čepičkové" z dlouhých sloupků, poslední řada polodlouhé sloupky, aby se to trochu uzavřelo. 

Tento stojánek jsem dostala kdysi od švagrové, původně obsahoval kamínky. Ty se mi pak omrzely a teď do něj dávám všechno možné, většinou podle ročního období. Mušličky, kaštany, žaludy, sušené květiny... Svého času tam byly i balené bonbony. Ale pořád někam mizely a nestíhala jsem je doplňovat. Asi myši :-)




Teď tam mám kávu! Jen škoda, že nevydržela vonět déle. Představovala jsem si, že mi bude bytem prostupovat lákavé kávové aroma jako v reklamě, ale bohužel. Takže k těm zrnkům  občas kápnu několik kapiček éterického oleje. Například skořici a to veliká krása.

A další kávová dekorace. Opět skoro celá ikeácká. Běžná hranatá vázička naplněná nemletou kávou a do ní umístím pár dekoračních vonných tyček.Je  pravda, že taky nevydržely moc dlouho vonět, ale i zde mě zachránil éterický olej.

Tyhle tyčinky mě hodně baví a myslím, že se budou hezky hodit i jako zdobení při balení dárků. 






Tuhle vázičku jsem ale na zábradlí dala jen při focení. Jinak dělá parádu na okně v chodbě. Mám totiž obavy, že kdybych ji nechala na schodišti, dozajista by ji shodila některá z koček nebo Adélka a já bych kávová zrnka sbírala po schodech ještě na Tři krále :-)


4 komentáře:

  1. Krásné dekorace. Hlavně sis mě získala tou kávou. Proč ji jen pít, když se může používat i na ozdobu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak, ona je na tohle káva děsně vděčná :-)

      Vymazat
  2. Já bych prosím chtěla ten košíček! :)

    OdpovědětVymazat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .