14. prosince 2015

... vyrobím cupcake svíčky

Odmalička jsem toužila po tom, vyrobit si svou vlastní svíčku. A když už jsem se k tomu konečně dostala a všechno nakoupila, rozhodla jsem se zachovat si svou životní cestu dlážděnou sladkostmi a jít rovnou do cupcake candle! Jak taky jinak. 



Všechno potřebné jsem si koupila v eshopu mýdlový svět. Fakt doporučuju, objednávka vyřízena obratem v superkrátkém čase a naprosto v pořádku. Výběr všemožných doplňků byl obrovský, ani jsem se nemohla rozhodnout, kterou vůni, barvu, nebo třeba třpytky si vyberu. Nakonec jsem se držela při zemi, a zdobila domácími zásobami, však uvidíte. 


K výrobě cupcake svíčky jsem použila svíčkový vosk, knoty s plíšky, parfémy do svíček a kosmetiky, formičky na muffiny a cukrářské sypání. Hodí se i pastelky a nůžky. 

Tak tedy, část vosku nasypeme do hrnce a nad vodní lázní rozpustíme. Nezkoušejte mikrovlnku, já to zkusila za vás a vlnila a vlnila a nic. Očividně mikrovlny nechávají vosk chladným :-).


Roztavený vosk obarvím barvivem na svíčky nebo v mém případě kakaem a nakapu pár kapek vůně. 



Do rozpuštěného vosku lehce namočím plíšek a přilepím na dno formičky, nebude vám pak tolik ujíždět po dně při nalévání samotného vosku. 


Dolijeme vosk  za stálého přidržování knotu volnou rukou skoro k okraji  formičky a zafixujeme třeba dřívky nebo pastelkami.


Kdybyste chtěli svíčku úplně jednoduchou, tak už jen necháte zatuhnout a máte hotovo. Já ale ještě potřebuji šlehačkovou čepici. 

Tu udělám z bílého vosku bez přídavku kakaa. Vosk rozpustím, přidám pár kapek vůně a míchám vidličkou dokud nezchladne do takové jakoby šlehačkové konzistence.

 Viděla jsem spoustu videí, kde to youtuberky aplikují přes sáček leckdy i se zdobicí špičkou, ale to se přiznám, že jsem nezvládla. Nejdřív byl ten polotekutý vosk tak horký, že mi sáčkem vůbec nešlo manipulovat a když už se to teplotně dalo, už byl vosk moc tuhý.
Jsem pro vidličkovou metodu :-)



Pak už jen posypat cukrářským zdobením, zastřihnout knot zhruba na jeden centimetr, po ztuhnutí opatrně vyjmout z formičky a máme hotovo. 






Přeji krásný poslední předvánoční týden!



2 komentáře:

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .