19. června 2015

.... navštívím s dětmi Lego KidsFest 2015

Krásný páteční den! Kdo mne sledujete na Instagramu, už víte, že jsme tento týden navštívili s dětmi Lego KidsFest v areálu PVA Letňany. 
Tahle akce je u nás zcela ojedinělá a svým pojetím, rozměry, množstvím kostiček i atrakcí naprosto výjimečná. 
Možná vás zajímá, jestli návštěvu LEGO® KidsFest Praha 2015 můžeme doporučit.
ANO, ANO, ANO!
Máte-li doma legového maniaka, tak jako jsou děti z naší rodiny, tahle akce mu přinese nezapomenutelný zážitek. 
A jak jsme si užili legování my? (Tentokrát se omlouvám za nepříliš kvalitní mobilové fotky. Byla jsem na festivalu sama s třemi dětmi a brát s sebou velký foťák se mi moc nechtělo).


Co všechno krásného můžete na festivalu zažít? 


Uvidíte nádherné věci, obrovské ruské kolo, které se skutečně otáčí. V každé kabince jsou figurky a v jednom místě dokonce Spiderman na pavučině :-) . Byla jsem nucena Spidermana obdivovat do zemdlení, takže svůj ozdobný účel rozhodně plní.

Můžete se vyfotit se spoustou skvělých postav v životní velikosti složených jen a pouze z lego kostek. A dokonce se i posadit na lego lavičku!


Holčičky budou nadšené ze spousty nádherných zvířat a sekce Lego Friends, kde si opravdu přijdou na své všechny budoucí obyvatelky Lego Heartlake city.


Velkým trhákem pro holčičky je přehlídkové molo s šatnou plnou, plničkou princezovských kostýmů. Hotová princezna se může procházet po mole v úžasných šatech a vyfotit se třeba s pohádkovým dráčkem. 


Adélce se moc líbilo taky skládání velkého obrazu z jednotlivých dílků. To byla nádhera. Každé děťátko dostane malý obdélníček a k tomu na papíru rozkreslený vzor, jako na křížkové výšivce. Obdélníček vyplní v potřebném vzoru barevnými kostičkami a zasadí do rozpracovaného obrazu. Je to nádhera, děti se tak mohou podílet na tvorbě obrovského díla, a přispět každý svým malým kouskem. 


Je fakt, že kluci si přijdou na své určitě víc a a více atrakcí, protože holčičí sortiment Lega je přece jen mnohem užší. 
Báječnou zábavu pro kluky nabízí oddělení Lego Ninjago, Lego Chima, Lego Star Wars, Architecture či Technic. 

Až projdete první obrovskou halu, určitě nezapomeňte projít do druhé. Kde naleznete skákací hrad, velikou nafukovací skluzavku, odpočinkové zony a právě sekce pro trošku větší děti s Lego Star wars, Architecture  a Technic. 



Po celé ploše stále procházejí velcí, mazliví, plyšoví maskoti. Navzdory jistému nepohodlí, pramenící z jejich těžkého kostýmu, jsou prostě skvělí. Dětem mávají do nekonečna a ochotně pózují při focení. 


Obecně musím moc, moc moc pochválit a vyzdvihnout kvality personálu. Všichni organizátoři jsou báječní. Velmi ochotně pomáhají menším dětem, vše vysvětlují a usmívají se a odolávají všemu tomu radostnému pištění, běhání a juchání s naprostým klidem a dobrou náladou. 

Až budete dočista ustavění a uskládaní, můžete se pokochat v galerii všemi těmi úžasnými veledíly. Garantuju vám, že u některých vám doslova spadne brada. 
Botticelliho Zrození Venuše budiž toho příkladem. 



Zkrátka a dobře, nebýt toho, že v 19.00 se  zavírá, byli bychom tam dosud :-). 

Ještě pár slov k organizaci. Na festival pohodlně dojedete metrem C. Stanice Letňany má bezbariérový přístup, což jsem s kočárkem rozhodně ocenila. A z výlezu metra jste tam za pět minut hezky pěšky. S kočárkem se ostatně dá pohybovat bez problémů po celé výstavní ploše. Byli jsme tam v pondělí odpoledne a prostoru k manévrování bylo dost. Jak tomu bude o víkendu, těžko říci, ale s trochou snahy to taky půjde.

Lístky jsme kupovali na místě a platili kartou. Co mě malinko zarazilo byl příplatek 10,- na vstupenku za platbu kartou, ale co, to se už v tom objemu vydaných financí dá přežít.

Děti u vstupu dostanou papírový náramek, kam se píše telefon na rodiče, v případě ztracení. Děti jsou instruovány, aby pokud se ztratí kontaktovali personál v žlutém tričku a ukázaly náramek. Chytré a užitečné. Líbí se mi, že organizátoři na toto také mysleli. 

Také jsme při vstupu dostali kartičku na sbírání razítek za plnění úkolů. Po celé ploše je rozmístěno několik stanovišť, kde děti plní různé zábavné úkoly a za nastřádaná razítka pak při odchodu dostanou malý dárek. Škála úkolů je velmi široká, od lovení krokodýlů, skládání srdíčka až po odpalování míčků světelným mečem. To si děti obzvlášť vychutnaly. 

Festival jsem navštívila s pětiletou Adélkou, jedenáctiletým synovcem Tomem a nulaletou Stelinkou v kočárku. Adélka s Tomem mají trošku rozdílnou oblast lego zájmů, takže zatímco Adu se rochnila v Lego friends zoně, Tomík už řádil u Lego Chima. Já jezdila s kočárkem mezi nimi, oni mě ale skoro vůbec nepotřebovali. Tak jsem to jen dozorovala a podávala Stelince do ručičky kukuřičné křupky.

Na místě se taky dá koupit pití, zmrzlina i něco malého k jídlu. Hlady nebudete :-)

Jo, super je hygienické zázemí, toalet je k dispozici dost a dost a jsou v bezvadném stavu. 

Samé klady, že? 

K záporům toho moc nemám. Snad jen legračně inzerované velké slevy v Lego shopu, resp. obchod Bambule. Až 50% slevy? Vážně? No tak to vůbec. Sortiment je prodávaný za naprosto běžné maloobchodní ceny a na internetu obecně všechny prodávané stavebnice seženete mnohem levněji.  Ale mile mě překvapilo, že už je k dispozici nová stavebnice k filmu Jurský svět.

Cena vstupenek.  Na místě jsme platili 3x379,- + těch třicet za platbu kartou. Možná se to zdá hodně. Na druhou stranu, děti si to ohromně užily a jsem si jistá, že se to vyplatilo. K vidění, vyzkoušení, postavení a hraní je toho neskutečně mnoho a zážitek z festivalu si budou v hlavičkách hýčkat ještě dlouho dlouho.

Jestli tedy návštěvu festivalu zvažujete, jestli máte Lego rádi, jděte do toho. Jsou to rozumně utracené peníze :-)



3 komentáře:

  1. No pani, to je neskutecne, co se da vsechno mozne postavit z lega,vzdy jsem z toho uplne hotova :) to by bylo neco pro meho brachu, ten furt stavi ruzne automaty a veci z lega :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by byl ve svém živlu :-). Koneckonců i já byla a to zase až tak moc obří fanoušek nejsem.

      Vymazat
  2. wow, to vypadá skvěle! :-)
    Zvu vás všechny na giveaway, ve které můžete vyhrát dvě sady výrobků na vlasy značky Aussie a pustit tak letní sluníčko do svých vlásků :-).

    OdpovědětVymazat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .