13. března 2015

.... ušiju jednoduché povlečení na polštářky

Šicí stroj jsem dostala vloni od Ježíška. Bylo to jedno z obrovských překvapení a opravdu veliká výzva.  Šití mi totiž nikdy nešlo. Na hodinách rodinné výchovy jsem doslova trpěla. Za celou dobu se učitelce nepodařilo natlouci do mně zhola nic, ani jak se štupují ponožky. Jednoho krásného dne (bylo mi asi devět let) jsem se v tvůrčím záchvatu pokusila ušít šatičky na bárbínku. Za nic na světě se mi ale nedařilo navléknout nit do jehly, tak jsem vzala rozum do hrsti a švy spojila kancelářskou sešívačkou. Vypadalo to skvěle! :-)

Od té doby jsem maličko pokročila, moje výtvory jsou už sešité pěkně nití, tak jak to má být. A tak vám ukážu své super rychlé a extra jednoduché polštářky. 




Jedná se o velmi snadný obálkový střih, a to z jednoho dlouhého pásu látky. V podstatě se tedy udělají jen dva boční švy a zapošijou se kraje. Hračka. I pro mne. Návod jsem odkoukala zde. Můžete se mrknout i na toto video.


Báječné na tomto střihu je, že se nemusí našívat žádné zipy nebo knoflíky. Kromě toho, že je to velmi snadno sešité, dají se velice rychle převlékat, nikde se nic nerozepíná, jen se vytáhne vnitřek a je to. 

Já jsem se zamilovala do novinových potisků nebo všemožných potisků s písmem. 



Adélce se zase líbí dětské, holčičí motivy.
Na šití je báječné, že si v tom každý najde to své. 
Možná, že se nakonec naučím i něco pořádného :-)


Jak jste na tom se šitím? Šijete? A jde vám to? :-)



10 komentářů:

  1. Jé, tak přesně z této látky máme ušitý potah na židličce v předsíni :)) Také se mi moc tento novinový potisk líbí :) A polštář je tedy jediná věc, na kterou si troufnu natolik, abych ji mohla s klidným srdcem někde prezentovat :D A ještě tedy maturitní plachta, ta se mi taky docela povedla ušít :o))) Máš krásné polštářky :)) Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Já tuhle látku koupila s velkou slávou na Fleru a dlouho jsem se radovala, jakou mám vzácnost. A teď mi každou chvíli někdo říká: "jee , tuhle látku mám doma taky. ...". Asi se holt líbí všem 😀

      Vymazat
  2. Seš jasnej příklad toho, že když se chce, tak to jde :) a dává mi to naději, že třeba taky nejsem až tak nešikovná!:D
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, no jsou to takové nesmělé krůčky ☺, ale doufám v brzké zlepšení.

      Vymazat
  3. Prima rychlovka, jsou pěkné:-))

    OdpovědětVymazat
  4. Ty první polštáře jsou moc krásné :) jsi šikovná!

    Life by Peggy

    OdpovědětVymazat
  5. Hezká látka, taky černobílé potisky můžu :) Jinak já mám šicí stroj doma taky a využívám ho hodně, začala jsem polštářky, potahy na sedáky na židle, zkracuju a zužuju různé oblečení, přešívám všechno možné..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No teda, jsi šikovná. Do takové fáze já se asi nikdy nedopracuju :-)

      Vymazat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .