25. března 2015

.....nechávám se inspirovat velikonočně

Jako dítě jsem velikonoce neměla vůbec ráda, ani nejmíň. Nešlo mi do hlavy, co s tím ti dospělí mají. Byl to pro mě svátek stojící za starou belu. Musela jsem barvit vajíčka, blbnout s jarním úklidem a nakonec dostala nařezáno pomlázkou a ve finále z toho nekoukal ani žádný dárek. Co víc, dárek dostal ten, kdo mi nasekal na zadek! Jakože cože? Pěkná, pěkná trapárna takový velikonoce, to vám povím :-) 

S věkem se to otočilo a jak stárnu - pardon, jak zraju - mám je čím dál raději. Velikonoce jsou pro mě oficiálním a  definitivním potvrzením jara. Jsou Velikonoce, takže je jaro a basta. Těším se každoročně, dokonce možná víc než na Vánoce. Bývá už teplo, kolem se to zelená, na mě jde ta správná jarní nálada, no není to paráda?

S pomlázkou si už na mě troufnou jen ti nejodvážnější a dostávám jenom maličko nařezáno :-).  Navíc, a to hlavně, svátky jara otvírají úžasnou škálu tvůrčího vyžití, jak ve zdobení vajíček, pečení sladkostí, tak domácích dekorací. Pojďte se nechat dnes inspirovat, třeba mezi následujícími obrázky najdete i svůj budoucí letošní  počin!


Tyhle roztomilé papírovo-bambulkové zajíčky najdete u Repeat CRafter me (což je mimochodem můj oblíbený háčkovací blog s fantastickým názvem :-)




Nejvyšší čas začít pěstovat něco zeleného, třeba právě ve vajíčkových skořápkách podle Gluestickblog. My už jsme začaly s řeřichou, ukážu vám ji, jakmile povyraší.


Taky si můžete vyrobit skořápkové svícínky podle littleinspiration na ty jsem se usilovně chystala už loni. Tak snad to letos vyjde.

Až budete mít hotovou výzdobu, je čas se vrhnout na vajíčka.

Okouzlila mne tahle roztomilá ananasová! Ty prostě musím a ne že ne :-)



Koledníkům se určitě budou zamlouvat vaječní želví ninjové. Jednoduché, efektní a zábavné.


Můžete vyrobit i nádherné ombré kraslice. To je veliká elegance, prosté a krásné.




Nebo můžete manželovi uzmout trošku pěny na holení a spáchat tahle půvabně něžná, mramorovaná vajíčka. 




Když už budete v té koupelně hledat pěnu na holení, zkuste se poohlédnout po starých očních stínech. S nimi lze vykouzlit úžasný neotřelý dekor, jaký hned tak nikdo nemá.



Co vy na to? Těšíte se? Líbí se vám některý z nápadů? Nebo máte v hlavě už vlastní projekt?

Hezký den!


4 komentáře:

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .