27. září 2013

..... uvařím poctivou horkou čokoládu

Znáte takové ty dny,  kdy deštník necháte spokojeně doma v předsíni s naivní představou, že přece bude určitě krásně? Navíc se nebudu zkrátka tahat s deštníkem, když do kabelky nutně musím dát spoustu jiných důležitějších věcí, třeba oběd, kosmetickou taštičku, knížku, ze které mi zbývá dočíst pár stránek a jednu další do zásoby, abych měla co číst, až skoncuju s tou první :-)

Přesně takový den, jsem měla včera. Nakonec jsem dorazila domů promočená až na kůži a zmrzlá na kost. Ale je fakt, že ten pocit, kdy se převléknu do teplého suchého oblečení a zamotám si mokré vlasy do osušky....ten za to prostě stojí. Ještě by to ale něco chtělo... nějakou náplast na zmoklou duši. No jasně, uděláme si horkou čokoládu. Ale kdepak žádnou instantní ze sáčku, opravdovou z mléka a tabulkové čokolády. 


Ohřály jsme si s Adélkou klasicky mléko na sporáku, tak asi 400ml a do něj nalámaly tabulku 40% čokolády. Po chvilce míchání, rozpouštění čokolády a nadšeného očuchávání lákavé vůně, jsme si mohly užít každá svůj hrníček opravdové horké čokolády. Balzám na duši i tělo, co vám budu povídat. 


Adélka měla čokoládu ve svém malém hrníčku s motivem Červené karkulky v lese, který je ještě po mě :-), nejprve vypila ten svůj hrníček a potom i ten můj... Nakonec jsem si tedy té čokolády zase tolik nevypila, ale to vůbec nevadí, aspoň nemusím mít kalorické výčitky :-). Jako pozvbuzující a zahřívací rituál to zabralo i tak a to dokonale. 



Taky milujete zahřívání horkým nápojem v chladných dnech? :-)





4 komentáře:

  1. Já mám na podzim a v zimě moc ráda čaje. Ať už bylinkové nebo zelené a černé. Nejraději mám z bylinkových asi heřmánkový a mátový. Pak mám ráda zelený čaj od zn. Loyd s kaktusem a s citrónem a černý čaj piju ráda od zn. Ahmad Tea. Horkou čokoládu mám ráda také, ale většinou jí mám pouze z automatu nebo instantní. Takhle se tomu určitě nevyrovná. Musím jí také někdy vyzkoušet ! Děkuji za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééé, ten zelený s kaktusem mám taky moc ráda :-)

      Vymazat
  2. Adelka je rozkošna :) a chut na cokoladu mam uz aj ja :)

    OdpovědětVymazat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .