6. března 2015

.... ušiju čepičku ze svetru

O tom že blog Beautiful mess je mi věčnou inspirací, jsem se tu už rozplývala. V zimě jsem tam objevila skvělý návod na svetročepici a pořád jsem se chystala ušít si ji pro sebe. Ale já prostě nejsem čepicový typ, tak jsem vyrobila jednu pro Stelinku, sluší jí báječně a vypadá v ní, jako správná gangsta holčička :-)

Zdroj Beautiful mess





Pro výrobu čepice potřebujete jen starý svetr a šicí stroj nebo klasickou jehlu, nit a trpělivost. Tak či tak, je to projekt na půl hodinky a hotovo. Podrobný popis najdete právě u Beautiful mess.

Pro tuto čepičku jsem použila starý svetřík od Marks a Spencer, který nenosím. Stejně tak jako čepicový, tak nejsem totiž ani svetrový typ, nesluší mi, vypadám ve všech pytlózně, otyle, neupraveně a vůbec, to radši mrznu. Tenhle růžový svetřík jsem si koupila kdysi v sekáči, protože měl krásnou barvu, byl lehoučkej, lacinej a navíc značkovej. Říkala jsem si, že jestli mě nenaučí nosit svetříky tento, tak žádnej..... No a vidíte sami, jak chudák dopadl.:-)



Stelince čepička z něj sluší daleko víc než mě kdysi svetřík. Navíc jí skvěle ladí s dudlíkem a vypadá v ní prostě neodolatelně. Nebo se mi to zdá, protože jsem její matka :-).




V původním návodu figuruje ještě bambulka, tu jsem tam pro Stelinku ale nedávala. Nevešla by se s ní pod kapuci a vůbec, by to asi u takhle malého miminka bylo kontraproduktivní. Navíc, dodělat bambulku můžu vždycky, kdybych změnila názor.

Co vy a čepice? Nosíte je? Máte je rádi? A co svetry? :-) Mějte krásný víkend.


4 komentáře:

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .