22. prosince 2014

... přiznám bez mučení, že miluju Lásku nebeskou!

Těšíte se na vánoční televizní pohádky? Já ani ne. Jsem ve svém okolí jedna z mála, koho vánoční pohádková smršť nechává chladným. Možná proto, že jste-li matkou předškolního dítěte, užijete si během roku tolika pohádek, až vás z toho budou brnět uši :-). 
Takže ze svátečního televizního programu se těším na jedinou věc, na Lásku nebeskou. Jakmile se mi dostane do ruky vánoční TV program, listuju a listuju, dokud ji nenajdu.... Uf, mám to - ta má nejmileší pohádka,  bude dnes večer!

Mám ji samozřejmě i na DVD a můžu si ji pustit v podstatě kdykoli, ale.... znáte to, jen na Vánoce to má pro mě své velké kouzlo. A proč, že tolik zbožňuju právě tento film? Důvodů je hned několik!





1. Bill Nighy jako Billy Mack.


Nebudu vám lhát. Tahle postava je fantastická, zábavná i hluboká zároveň, o tom žádná. Ne tedy, že bych s ním chtěla mít dvojdomek, to zas ne :-). Ale stárnoucí rocker, který si nebere servítky a chová se zásadně zcela nevhodně mě děsně baví! Tečka :-)



2.  Rowan Atkinson jako prodejce šperků Rufus.


Mr. Beana nemůžu upřímně ani vidět. Bavil mě, dokud jsem byla malá a možná tak ještě během puberty. V dospělosti už nad ním cítím spíše lítost a směju se u něj  jen vyjímečně. Ale tady se Rowan opravdu vyznamenal! Jeho role je sice drobná ale výrazná a na scénu, kdy balí náhrdelník do dárkového sáčku se těším jako dítě :-)



3. Alan Rickman jako Harry


Alan je jednička! To vám potvrdí každý fanoušek Harryho Pottera. Nepotřebuje nijak moc dialogů, hraje hodně očima a zejména obočím a je to prostě radost se na něj dívat. Když promluví, co slovo, to perla. Navíc se mi moc líbí vývoj téhle postavy, její morálně etický souboj sama se sebou a vůbec. 

4. Martin Freeman v roli Johna


Tahle dějová linka je prostě krásná. Jak se do sebe zamilují při natáčení erotického filmu, je úplně vánočně dojemný. Navíc Martin mě zkrátka bere, ať hraje kdekoli. Nejvíc asi ve Stopařově průvodci, ale taky v Hobitovi nebo Sherlocku Holmesovi. Všude je báječnej.

5. Andrew Lincoln jako Mark


Mark je nešťastně zamilovaný do manželky svého kamaráda, nepříjemná situace, znáte to.
Ta chvíle, kdy ukazuje Juliet listy se svým vyznáním, to je velká romantika a co vám budu nalhávat, pokaždé se dojímám a pláču. Vím jistě, že to tak bude i dnes :-)


Tak. To je jen těch pět největších nej, mojí oblíbené romantické komedie. Ale baví mě všichni. Každá postava je úžasná, z těch ženských rolí nejvíc perfektní Emma Thomson nebo nádherná Kiera Knightley. Roztomilej je i Colin Firth a dokonce i Hugh Grant, kterému se běžně ve filmech spíš snažím vyhnout. Prostě plejáda těch největších hvězd v té nejkrásnější vánoční romantice.

Sakryš, už se nemůžu dočkat. Vy taky ne? Tak to sejdeme dneska večer u stanice Prima ve 20:15! :-)





5 komentářů:

  1. Krom 4., která mi nic neříká s tebou uplně souhlasím:))

    OdpovědětVymazat
  2. Ach, Keira! Ach, to s těma cedulkama... ach, ten letišťovej příběh.. ach celej film .))

    OdpovědětVymazat
  3. a na mě všichni divně koukají, když se dozví, že jsem to nikdy neviděla :D

    OdpovědětVymazat
  4. Na Vánoce se těším šíleně jako každej rok, ale ty dárky to by mi vždycky praskly nervy :D Holky nemáte nějaké tipy na dárky k vánocům?

    OdpovědětVymazat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .