Zůstalo mi po Vánocích v mrazáku poměrně hodně bílků. A takový bílek, to je panečku věc. Hodí se skvěle na pusinky, kokosky, bílkovou perníčkovou polevu a hlavně na makronky. Kdo by je neznal. Makronky jsou pojem, který hýbe gastrosvětem, jejich příprava je stejně tak snadná, jako zrádná a umějí pěkně potrápit i zkušené cukráře.
Recept na tyhle proradné potvůrky jsem sdílela už před nějakým časem. ! Občas se povedou, občas ne. Tentokrát se podařily báječně!
Protože jsem neměla zrovna náladu na nějakou výraznou barvu, nechala jsem je protentokrát čisté bílé, nebo spíš jakoby smetanové barvy.
A protože se dá s náplněmi všemožně experimentovat, zkusila jsem část naplnit Lemon curd a část jahodovou marmeládou.
Oboje chutnají fantasticky a zejména ty marmeládové oslavily u mojí nejvěrnější zákaznice a dvorní degustátorky ohromný success :-)
Jste také fanoušky bílkového cukroví, nebo máte jiný osvědčený nápad jak využít zbylé bílky?
Žádné komentáře:
Okomentovat
Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .