9. března 2015

.... upeču skořicové rolky

Máte chuť na něco sladkého a voňavého? Na něco, co zpříjemní první pracovní den? Dejte si se mnou kynuté skořicové rolky.


Posedlost kynutým těstem u mě stále trvá a tak zkouším, co všechno umí a taky se opakovaně, pořád a pořád vracím k populárním skořicovým rolkám.



K přípravě používám (své základní oblíbené kynuté těsto) :
500g hladké mouky
1/2 kostky droždí
70g cukru
trochu vanilkového cukru a strouhané citronové kůry
240 ml vlažného mléka
100gramů tuku nejlépe másla, ale když je velká nouze, může být i Hera
2 žloutky a špetku soli

Na náplň: 
rozpuštěné máslo
moučkový cukr
skořici

Zadělám úplně stejně jako na buchty, nechám kynout v pekárně, nebo chcete-li, v míse pod utěrkou. Poté vyválím placku, štědře potřu rozpuštěným máslem a bohatě zasypu moučkovým cukrem se skořicí.

Poté smotám plát těsta do ruličky, nakrájím na 1.5cm kolečka, pokladu s rozestupy do pekáče, pokapu rozpuštěným máslem a peču na 175 stupňů asi necelou půlhodinku.




Hotovo. 


Dají se podávat i s takovým mléčno-cukrovým přelivem, ale to se přiznám, že jsem nikdy nezkoušela. Jestli chcete, můžete se inspirovat jak na to třeba u Bakerelly, tam si ostatně všichni sladkomilové přijdou na své :-)


Zdroj Bakerella


Dobrou chuť !




3 komentáře:

  1. Mňam! Dělám něco podobného, ale tu rolku nekrájím na plátky ale podélně a pak ty pásy spletu do věnce ;) Tvoji verzi určitě příště vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kami, nemyslíš kringel? Ten taky dělám. http://kdyzmamchut.blogspot.cz/2013/10/upletu-upecu-estonsky-kringel.html
      Tohle je zase fajn, že jsou to takové jednoporcovky :-)

      Vymazat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .