26. března 2015

.... připravím k snídani skvělé americké lívance

Pokud máte rádi lívance, ale nemůžete čekat, až vykyne klasické lívancové těsto, jásejte. Přesně proto jsou tyhle rychlé americké lívance tak super. Udělají z běžného rána, luxusní téměř sváteční a nabijou vás pozitivní energií.



Pro jejich přípravu budete potřebovat:
1 vejce
3/4 hrnku mléka 
hrnek hladké mouky
2 lžíce cukru
1 lžíci octa
1 malou lžičku prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
1/4 lžičky soli
jedna vrchovatá lžíce másla - jak se vám povede ukrojit

Jakkoli divné se to může zdát, v první fázi osolíme mléko a přidáme ocet.
V míse smícháme sypké přísady, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a směs mléka s octem. A mícháme, dokud se vše krásně nespojí.

Lívance smažíme na rozpálené pánvi, jen zlehounka potřené olejem. Obracíme poté, co se navrchu objeví bublinky a smažíme z druhé strany. Hlídejte a nikam nechoďte, jsou hotové raz dva a moc rády by se spálily.

Můžete si je dát jako pravý Američan, naskládat jich pár na sebe, přelít javorovým sirupem a krájet všechny vrstvy naráz jako dort :-). Po americkém způsobu také můžete podávat s osmaženou slaninou a banány. Pro mě je to zvláštní představa, ale prý jsou tak moc dobré... možná nebudu konzerva a vyzkouším.

Nebo je můžete po našem mazat dobrou zavařeninou, my máme borůvkovou a je to fantazie.


Skvělé budou i se šlehačkou a obložené ovocem jako palačinky. Je to jen na vás, s čím si na nich chcete smlsnout. 


Co vy a lívance, máte rádi tuhle rychlou variantu, nebo jste spíš na staré dobré kynuté lívanečky? 



3 komentáře:

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .