Palačinky jsou u nás přibližně jednou týdně. Bývají buď za odměnu, nebo na smutek případně pomáhají v boji proti bacilům. Nevíte co na nich ty děti mají? A vlastně i dospělí? :-) Palačinky má rád dokonce i můj muž, který jinak na sladké moc není.
Dělám je úplně klasicky ze:
400 ml mléka
2 vajec
200g polohrubé mouky
špetky soli
Těsto nechám pár minut odstát a opékám s obou stran na pánvičce lehce vymazané olejem. Největší úspěchy publika slavím samozřejmě s házecím otáčením, což se přiznám někdy vyjde a jindy zase ne a skončí na zemi :-)
Natíráme domácí marmeládou a cukrujeme, tak aby nám to chutnalo.
Musím říct, že varianta plněná tvarohem mě tolik nechutná. Zato manžel, když mi chce udělat radost, připravuje slavné Crepes Suzette, tedy francouzské palačinky s omáčkou z pomerančového karamelu. Ty si určitě brzy zaslouží samostatný post.
A v letním vedru si klidně můžete dát palačinky třeba s dobrou vanilkovou zmrzlinou.
Dobrou chuť!
Ta Adulinka je tak pěěěěěkná!
OdpovědětVymazatJe, viď? :-) děkujeme
VymazatSkvělé fotky! :)) Děláš mi chutě, že bych dneska udělala palačinky? :D Btw jsem moc zvědavá na ten recept na pomerančový karamel!! ;)
OdpovědětVymazatMoc roztomilá pomocnice:)
OdpovědětVymazat