23. července 2014

.... peču úplně obyčejné palačinky, pro neobyčejnou slečnu



Palačinky jsou u nás přibližně jednou týdně. Bývají buď za odměnu, nebo na smutek případně pomáhají v boji proti bacilům. Nevíte co na nich ty děti mají? A vlastně i dospělí? :-) Palačinky má rád dokonce i můj muž, který jinak na sladké moc není.


Dělám je úplně klasicky ze: 

400 ml mléka
2 vajec
200g polohrubé mouky 
špetky soli

Těsto nechám pár minut odstát a opékám s obou stran na pánvičce lehce vymazané olejem. Největší úspěchy publika slavím samozřejmě s házecím otáčením, což se přiznám někdy vyjde a jindy zase ne a skončí na zemi :-)


Natíráme domácí marmeládou a cukrujeme, tak aby nám to chutnalo. 


Musím říct, že varianta plněná tvarohem mě tolik nechutná. Zato manžel, když mi chce udělat radost, připravuje slavné Crepes Suzette, tedy francouzské palačinky s omáčkou z pomerančového karamelu. Ty si určitě brzy zaslouží samostatný post. 

A v letním vedru si klidně můžete dát palačinky třeba s dobrou vanilkovou zmrzlinou.


Dobrou chuť!




4 komentáře:

  1. Ta Adulinka je tak pěěěěěkná!

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé fotky! :)) Děláš mi chutě, že bych dneska udělala palačinky? :D Btw jsem moc zvědavá na ten recept na pomerančový karamel!! ;)

    OdpovědětVymazat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .