13. srpna 2013

... uvařím polévku s krupicovými knedlíčky

Klasický kuřecí nebo slepičí vývar je u nás oblíbenou záležitostí. Zejména v době  protivných nemocí, či negativních emocí :-) každého poctivá knedlíčková polévka potěší, uzdraví, rozveselí. 

O tom jak je to s vývarem se asi moc rozepisovat nebudu, zkrátka se nechá veeeeelmi pomalu probublávat maso se zeleninou ve vodě. Občas to šidím tlakovým hrncem, ale není to ono, co si budeme povídat. Poctivý vývar chce svůj čas.

Ráda bych se dneska věnovala nejoblíbenější zavářce mé dcery a to jsou krupicové knedlíčky. Zkusila jsem během let různé postupy, nejčastěji smíchat suroviny v hrníčku, ukrajovat ze vzniklé hmoty drobné noky a provařit v polévce. Ale nakonec mi to přišlo takové zdlouhavé a tak jsem si oblíbila ten úplně nejjednodušší a nejrychlejší způsob.


Používám máslo, dětskou krupičku, vajíčko, sůl..... a hrnec.


Máslo nechám rozehřát na plotně



Do rozpuštěného másla vsypu krupičku a nechám zezlátnout


Nakonec směs másla a krupičky přeliju osoleným rozšlehaným vajíčkem, vznikne z toho taková míchanice, kterou vařečkou rozdělím na kousky a těm pak vznešeně říkám "knedlíčky" :-) 


Zaliju hotovým vývarem, nechám pár minut provařit a můžu servírovat. Žádná velká práce a úspěch je veliký. 


Také jsou u vás knedlíčkové polévky populární? 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .