25. dubna 2014

.... opeču francouzský toast z velikonočního mazance přelitý jahodovou omáčkou

Velikonoce jsou za námi a teď máme všichni doma spoustu zbytků. Zpola snědeného beránka nebo třeba zbylou třetinu mazance. A právě mazanec jsem se dnes rozhodla ztrestat způsobem, který jsem vyčetla v posledním čísle časopisu F.O.O.D. 



Použila jsem:
3 lehce oschlé plátky mazance
rozšlehané vajíčko se šplíchancem mléka a lžičkou zakysané smetany (není úplně nutná)
máslo na opékání na pánvi

5 čerstvých jahod
1 lžíci moučkového cukru s pořádným kopečkem
pár kapek citronu

Plátky mazance jsem namočila z obou stran do vajíčka rozmíchaného s mlékem a zakysankou, nechala trochu nasáknout a pak opekla na pánvi s rozpuštěným máslem. 

Zatím co se toasty opékaly, připravila jsem úžasnou omáčku z čerstvých jahod. Rozmixovala jsem pár kousků jahod společně s cukrem a citronovou šťávou až vznikla nádherná červená omáčka, kterou jsem pak pokapala osmažené a pocukrované toasty. 



Byla z toho báječná a určitě naprosto nezdravá snídaně. A třeba to bude i pro vás tip jak zužitkovat velikonoční resty :-)




2 komentáře:

  1. Ježiš, to je boží jak tam všude dáváš ty rostlinky na ozdobu! <3 :)
    Vypadá to velmi chutně, mám hlad.

    OdpovědětVymazat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .