27. září 2015

.... uháčkuju deku ze čtverců

Už pěkně dlouho tento můj projekt čekal na své, nejprve vůbec zahájení a posléze na dokončení. Věřili byste, že jsem původně plánovala uháčkovat Stelince dečku ještě než přišla na svět? Nevěděli jsme, zda se nám narodí holčička nebo chlapeček a tak jsem zakoupila barvy neutrální. A tadáááá, k Stelinčiným jedenáctým měsíčninám, tedy takřka s ročním zpožděním... dečka je na světě!!!

 Ptáte se, opravdu trvá rok uháčkovat deku pro miminko? Ne, ne, ne, kdeže, netrvá. To jen já jsem lepml, prokrastinátor non plus utra a lemra líná :-), jinak by bylo hotovo tak do měsíce dvou :-).



Deka je háčkovaná z klasických "babiččiných" čtverců granny square, pospojovaná dohromady do obdélníku o rozloze 6x7 čtverečků, tedy asi 68x80 cm a nakonec obháčkovaná krátkými sloupky v oranžové barvě.

Moc hezký podrobný návod jak na čtvercovou deku naleznete u Pilgrim

Výrobou jednotlivých čtverců jsem se prokousávala postupně u sledování seriálů v době, kdy holky spí. Hezky jsem si je na vršila jeden na druhý a radovala se, jak mi kopička utěšeně roste do výšky.



V posledním týdnu jsem už jen sestavovala vzor, začišťovala neposlušné ocásky a spojovala dohromady krátkým sloupkem. 



A uf! Hotovo :-).

 


Myslím, že si dám teď na nějaký čas s háčkováním pokoj :-)

Přeji krásnou neděli!



8. září 2015

..... připravím nádherný a jednoduchý Eton mess

Tohle je další ze série pusinkových dezertů. Sněhové cukroví je zkrátka nesmírně vděčná, chutná, jednoduchá a fotogenická záležitost. Jestliže máte doma pár bílků a cukr, pusťte se do pusinek. A pokud máte navíc i šlehačku a jahody, pozvedněte obyčejné pusinky a na úžasný a působivý Eton mess. Dezert, který připravíte v mžiku, ale hostům s ním vyrazíte dech.




1. září 2015

.... připravuji skvělou ovesnou kaši v mikrovlnce

O tom, že jsem se naučila dělat kaši v mikrovlnce jsem tak trochu lehounce psala v mém shrnutí června. Teprve teď ale mohu zodpovědně prohlásit, že nyní jsem její přípravu vypilovala k dokonalosti a jsem na svou ranní kaši náležitě pyšná!