6. října 2015

...shrnu měsíc září

Společně s měsícem září začal školní rok a s ním nastoupily staré známé povinnosti, dětské kroužky, školka a rutina. Ani jsem se nerozkoukala a podzim klepe na dveře. To jsou teda skoky.

No a co jsme za ten měsíc zažili

1) chodili jsme a stále chodíme po nocích na dvůr obdivovat ježka. Ano ano, to je ten pravý podzimní tvor. Doslova symbol přelomu září a října. Jen to jablko na zádech mu schází :-). Tenhle krasavec si naši zahradu oblíbil už začátkem měsíce a od té doby přichází prakticky večer co večer. Náš venkovní kocour Sheldon má totiž přede dveřmi svůj krmelec s granulemi a vodou. A to je pro ježka velké lákadlo. Myslí si, že je tam necháváme pro něj :-). Jednou jsem na něho omylem sáhla, když jsem chtěla dosypat Sheldonovi granule a odvděčil se mi pohoršeným funěním, frkáním a dupáním. Ono vzato kolem a kolem, je to pěkně asertivní bytost, takový malý pichlavý tank. Celkem nic ho nerozhází, nechává se obdivovat, fotit, obskakovat a když toho má dost, stočí se do ježaté kuličky a tím je pro něj záležitost ukončena :-)






Tady už se nám snažil dokonce vetřít do předsíně :-)



2)  hodně jme pekli a vařili :-) Jak taky jinak, že? Své místo si v podzimním jídelníčku našla pečená zelenina. To je panečku věc! Jednoduchá, zdravá, minimum peněz i úsilí, ale zato maximální výsledek. Objevila jsem skvělou pečenou řepu, dýni a pak z upečené dýně úžasnou polévku. Recepty budou v nejbližších dnech.






Taky jsem dostala odpalovanou mánii. 
V současnosti u nás tedy hodně frčí profiteroles a větrníky. Ještě o nich určitě uslyšíte. 


3) Snažila jsem se zlepšit ve střílení z luku!  Už mi to docela jde a nedržím to tak úplně jako Jan Žižka telefon :-). A už se i trefuji. Manžel říká, že mi koupil luk na sebeobranu. Prý až k nám přijde zloděj a já na něj půjdu s lukem, tak z toho pachatel umře smíchy. Ano uznávám, tak nějak to asi bude :-)



4) Koncem měsíce jsem začala zase chodit do práce. Jen tak pro formu, abych taky občas mluvila s nějakýma dospělýma a taky pro peníze, to dá rozum :-)
Sem tam po odpolednách mě tedy můžete zastihnout na zákaznické lince jedné obří kosmetické společnosti. Budu se vás milým hlasem ptát "jak vám mohu pomociiii????

A budu to myslet vážně, protože jsem po roce doma správně odpočatá (myslím po pracovní stránce). Na rozdíl od mých kolegů, kteří pracují denně od nevidím do nevidím, si tu svou občasnou práci umím užít a taky mě baví a těší to, že je to dočasné. Povolali mě zatím do Vánoc, takže vidím na konec a to se mi líbí :-)

Jen mi dovolte něco málo toho černého operátorského humoru:





 A jaké bylo vaše září? Užíváte si podzimních radostí?





4 komentáře:

  1. Ty cedulky na konci jsou nejlepší! :D:D
    No helééé, tak to bychom se konečně mohly nějak vidět, nééé? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to bychom mohly! Nějak to vymyslíme.
      Cedulky jsou nejvíc, viď? :-)

      Vymazat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .