16. ledna 2015

... vyrobím instantní směs na horkou čokoládu

K zimě a chladnému počasí patří neodmyslitelně horké, sladké nápoje. Čím jiným se odměnit po odpolední procházce a čím zahřát prokřehlé útroby lépe, než horkou čokoládou. Ukážu vám, jak vyrobit skvělou vlastní směs na přípravu horké čokolády. Báječně ji využijete i jako dárek, třeba pro sestřenici, která prožívá rozchod, když jdete navštívit nachlazenou kamarádku, či jako drobná pozornost pro hostitelku.



Znáte Lauru Vitale? Pokud ne, určitě na ni mrkněte. Je to krásná, šaramantní a moc šikovná kuchařka/cukrářka, jejíž kanál  Laura in the kitchen najdete na Youtube. Ráda se od ní nechávám inspirovat, a tak se snad nebude zlobit, že jsem si půjčila její nápad na instantní směs na čokoládu :-). Maličko jsem upravila poměry, i vy můžete se surovinami experimentovat, tady se to skoro nabízí.


Pro výrobu instantní směsi jsem použila: 

100g - jednu tabulku hořké čokolády, čím vyšší obsah kakaa tím lépe
2 vrchovaté lžíce cukru
1 vrchovatou lžíci vanilkového cukru
3 lžíce kakaového prášku
2 lžičky instantní kávy
1 lžičku kukuřičného škrobu nebo Solamylu

Příprava samotné směsi je naprosto jednoduchá. V prvním kroku se nastrouhá čokoláda najemno.  Strouhání celé tabulky čokolády je trošku řehole, rozpouští se pod rukama a taky pozor na nehty :-). Ale je to jediná delší činnost, pak už se to jen všechno dobře promíchá společně a přesype do uzaviratelné skleničky.


Pro přípravu samotného nápoje je potřeba zahřát mléko hezky postaru na sporáku, přisypat dvě lžičky sypké směsi a 2-3 minutky prohřívat. Přiznám se, že jsem měla představu, že když je něco instantní, nemusí se to už vařit a stačí jen zalít horkým mlékem. Zkusila jsem to, ale bohužel to nebylo ono, holt se asi k tomu to provaření potřeba. Ale stojí to za to! Fakt! :-)


Se směsí by se dalo určitě ještě dál vyřádit. Můžete přidat skořici a ti odvážnější z vás dokonce i chilli jako staří Mayové :-)

Dobrou chuť a krásný víkend.



3 komentáře:

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .